Attila atya

1976-ban születtem. Szüleim nem hívők, de a mai napig az első házasságukat élik (mégpedig egymással). Velem együtt három gyermeküket nevelték fel tisztességes honpolgárnak.

Én mindig is kerestem a természetfelettit, 14 éves koromban jött el az ideje, hogy megkeresztelkedhessek. Nem sokkal utána már a papságon is elkezdtem törni a fejemet, igaz, először még csak a liturgia tetszett nagyon. Papi hivatásom fő motívuma a középiskolai osztálytársaimmal hitről folytatott beszélgetésekben jelent meg: az apostolkodás vágya. Talán a hitetlen gyökerekből származik, de jobban meg tudom értetni a hitet nem hívőkkel, mint a legtöbb hívő.

Teológiai tanulmányaimat Esztergomban végeztem, diplomadolgozatomat a gnoszticizmusból írtam (ebben az ezotériától és New Age-től fertőzött világban rendszeresen tudom is használni). 2003-ban szenteltek pappá. Első állomáshelyem Albertfalva volt, ahol Hollai Antal atya mellett káplánként, mégis önálló lelkipásztorként működhettem. A szokásos papi feladatok mellett családos közösségekkel, ministránsokkal foglalkoztam, én vezettem a katekumenátust és 6 éven át szerkesztettem a heti plébániai újságot, a Heti Levelet. Antal atya halála miatt kerültem Tahitótfaluba és Szigetmonostorba.

A papi feladatokon és a teológián kívül elég sok minden érdekel, de mára néhány dologgal foglalkozom igazán. Szívesen olvasok tudományos, ismeretterjesztő cikkeket. Mindig is szerettem futni és az elmúlt néhány évben ezt nagyon komolyan műveltem. Mivel a komoly versenyek vasárnap vannak és itt bajosan tudna bárki helyettesíteni, félek, hogy nem lesz elég motiváció a korábbi intenzitással folytatni, pedig az időmbe még a legnehezebb időszakokban is belefért. Szeretek főzni, Albertfalván így alakult ki a búcsú fontos eseménye, a gulyásfőző verseny. Érdekel a számítógép, ezért is szorgalmazom a honlap fejlesztését, de számítógépre került az egyházi adó adatbázis és reményeim szerint hamarosan a temetőnyilvántartás is.

Szeretnék minél több emberrel kapcsolatot teremteni a rám bízottak közül, azokkal is, akik jelenleg nem gyakorolják a hitüket. Kérem, hogy javaslataikkal, felajánlásaikkal segítsék a munkámat, hiszen az apostolkodás nemcsak papi hivatás, keresztségünkből fakadó feladat!