Események

Ökumenikus imahét

2018. január 28.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megünnepeltük az ökumenikus imahetet, közösen a református és a baptista gyülekezetekkel. Minden nap összejöttünk imádkozni valamelyik felekezetnél, és meghallgatni az egyik lelkipásztor gondolatait.

Az ökumenikus imahét programja

2018. január 21.
naphelyszínidőpontigehirdető
vasárnapkatolikus templom1800 Steiner József
baptista lelkipásztor
hétfőbaptista imaház1800 Árvavölgyi Béla
református lelkész
keddbaptista imaház1800 Erdős Attila
plébániai kormányzó
szerdareformátus gyülekezeti terem1800 Árvavölgyi Béla
református lelkész
csütörtökreformátus gyülekezeti terem1800 Árvavölgyiné Szatmári Ibolya
református lelkész
péntekkatolikus templom1800 Árvavölgyi Béla
református lelkész
szombatreformátus gyülekezeti terem1800 Steiner József
baptista lelkipásztor
vasárnapreformátus templom1700 Erdős Attila
plébániai kormányzó

Megérkeztek a Háromkirályok!

2018. január 6.

Vízkereszt ünnepe ősibb, mint karácsony és jobban kifejezi a megtestesülés ünnepének lényegét. Ezen a napon nemcsak Jézus születését ünnepeljük, hanem az Isten megtestesülését. A nyugati egyházban vízkeresztkor a pogány bölcsek imádásán van a hangsúly, de a zsolozsma még említi a kánai borcsodát, amellyel Jézus "megmutatta isteni erejét" és ide tartozik még a holnap ünnepelt felnőtt Jézus keresztelkedésének eseménye is, amikor maga az Atya tesz tanúságot Jézus istenségéről.

Vízkereszt ünnepén vizet szenteltünk a szentmisén, Urunk megkeresztelkedésének ünnepén pedig megújítjuk keresztségi fogadásunkat. Az ünnephez kapcsolódó házszenteléseken imádkozunk azért, hogy az újévben legyen otthonainkban szeretet és béke és minden jó kezdeményezésünkön Isten áldása. Ezt kívánom, ezért imádkozom plébániánk minden híve számára! Aki szeretne házszentelést, kérje bátran a plébánián!

Attila atya

Betlehem

2017. december 24.

Híveink betlehemeinek képe tanúsítja, hogy karácsony a keresztények számára Krisztus születésének ünnepe. Azt ünnepeljük, hogy Isten nem érezte megalázónak magára ölteni egy teremtménye testét, hanem még ezt is megtette, hogy üdvözítsen minket.

A betlehemben, "rongyos istállócskában" született Jézus ébressze fel mindnyájunk szívében az igazi gazdagság utáni vágyat és az Isten akarata szerinti időben adja is meg!

Attila atya

Csorba Erika koncertje

2017. december 23.

Ádvent 4. vasárnapjának előestéjén a mise után Csorba Erika játszott nekünk gitáron karácsonyi dalokat és Bach-darabokat. Az ismerős énekek szívet melengettek, a virtuóz klasszikus darabok álmélkodásra késztettek. Községünk amatőr művésze más pódiumra is érdemes volna.