Események

Betlehemes galéria

2017. december 12.

Kérjük, hogy akinek van otthon betleheme, fényképezze le, és küldje el a képet Attila atyának! Karácsonyra honlapunkon egy kis galériát szeretnénk készíteni a képekből.

Mikulás

2017. december 10.

Szt. Miklós ünnepe utáni vasárnap templomunkba látogatott a Mikulás! Kosarából kapott csomagot minden gyermek, aki részt vett a misén. Bár megkérdezte, imádkoznak-e az ádventi koszorú körül a családdal, meg elvégezték-e már az ádventi szentgyónásukat, az esetleges hiányosságok miatt nem maradt le senki a csomagról. "Kövessük a példáját", ahogy énekeltük neki!

Betlehem és kiállítás

2017. december 2.

Attila atya tavaly kezdeményezte, hogy bővítsük a betlehemet pásztorokkal és háromkirályokkal. A Tegyünk Együtt Tahitótfaluért Alapítvány felkarolta az ötletet és pályázati, valamint saját forrásból elkészíttette az új figurákat. Köszönjük nekik és kívánjuk, hogy minden látogató szívébe hozzon karácsonyi hangulatot!

Hittantermünkben ádvent első vasárnapjának előestéjén megnyílt és egy hétig látható volt Lengyel Rita grafikus- és festőművész Rögök és csillagok című kiállítása. Örömmel adtunk helyszínt neki. Utána a templomkertben Attila atya megáldotta a betlehem új figuráit és meggyújtottuk az első ádventi gyertyát. 5 órától a templomban Szotyori-Nagy Gábor orgonaművész és Molnár Enikő hegedűművész koncertjében gyönyörködhettünk.

Bérmálás

2017. november 4.

A szombat esti szentmisén szolgáltatta ki Snell György segédpüspök atya a bérmálás szentségét bérmálkozóinknak. A mise után vendégül láttuk a püspök atyát a plébánián vacsorára. Köszönjük mindenkinek, aki segédkezett az ünnep lebonyolításában, illetve süteményt sütött!

Teljes képgaléria

Kitüntetés

2017. október 7.

Szombaton Karnevál Margit, a plébánia karitászcsoportjának alapítója és korábban hosszú ideig vezetője, ma is aktív tagja magas kitüntetést kapott. A Magyar Szentek Templomában Spányi Antal püspöktől, a Katolikus Karitász elnökétől és Écsy Gábor országos igazgatótól Caritas Hungarica díjat vehetett át.

Ezt a díjat minden évben egyházmegyénként maximum hárman kaphatják meg (idén országosan 41-en kapták) kiemelkedő munkájukért a rászorulókért. A díj egy aranyszínű jelvényben és egy díszoklevélben ölt testet, de mellé szép emlékként minden díjazott megkapta egy kis füzetben az összes díjazott laudációját. Margit néni abban a megtiszteltetésben is részesült, hogy ő mondhatott beszédet az ünnepségen a díjazottak nevében.

Szívből gratulálunk neki és imádkozunk, hogy Isten tartsa meg a szolgálatban jó egészségben a szegények és a karitászcsoport javára!

Attila atya

Képek: Katolikus Karitász/Merényi Zita