Események

Szent István ünnepe, búcsú

2018. augusztus 20.

Templomunk védőszentjének ünnepén ismét lehetősége volt híveinknek tiszteletét tenni ereklyéje előtt, amelyet kitettünk a mise előtt az oltárra. Az ünnepi misét Balogh Attila protonótárius, kanonok, kőbányai plébános atya tartotta. Beszédében kiemelte a hit megismerésének és aktív gyakorlásának fontosságát. Szent Istvánt nem elég emlegetni, az ő aktív vallásosságát kell követni (hiszen ezért avatták szentté). A mise végén megáldotta az új kenyeret. Ezután Tóth Viola első orgonakoncertjében gyönyörködhettünk. Bach és más, kevésbé ismert barokk és romantikus szerzők műveit adta elő. A koncert után a mindenkit vendégül láttunk egy tányér pörköltre, amelyhez a megáldott kenyeret szeleteltük fel. Köszönjük az önkormányzatnak, hogy rendbe tették a könyvtár és a Pollack emlékszoba közötti udvart és rendelkezésünkre bocsátották a padokat, asztalokat, sátrakat! Végül 3 órakor közösen imádkoztunk a faluért a Szent István-litániában. A búcsúi program után részt vettünk a falu ünnepségén is, ahol Attila atya áldotta meg az új kenyeret.

Meghívó a búcsúra

2018. augusztus 15.

Augusztus 20. nemcsak nemzeti ünnepünk, de plébániánk névadójának, védőszentjének ünnepe is. Szeretettel várunk mindenkit a közös ünneplésre! Programok:

  • Délelőtt ebédfőzés és Szt. István ereklyéjének tisztelete
  • 11:00 Balogh Attila protonótárius, kanonok, kőbányai plébános atya misézik, megáldja az új kenyeret
  • 12:00 Tóth Viola orgonakoncertje
  • 12:30 Ebéd a Pollack-emlékszoba és a könyvtár közötti udvaron
  • 15:00 Szent István litánia a faluért
  • 16:00-tól mi is részt veszünk a falu ünnepségén

Szántóverseny

2018. augusztus 12.

Templomgondnokunk, Rajos László III. helyezést ért el a hétvégi szántóversenyen közepes traktor kategóriában. Gratulálunk neki!

Gyászjelentések

2018. augusztus 8.

Mostantól a katolikus temetőben végzett temetésekhez gyászjelentést lehet kérni a plébánián is. Gyászjelentések a feltámadás hitét kifejező idézettel, hagyományos és modern kinézetben választhatók, akár kitölthetők a temetés felvételekor és igény szerinti méretben és mennyiségben azonnal nyomtathatók. Korlátozott mennyiség esetén nem kérünk érte pénzt. Részletek

Templomi etikett

2018. július 7.

"Nem a szabályok betartása a lényeg, hanem a tudatos vallásgyakorlás. Sok mindent jól, de mechanikusan csinálunk és mindenkinek van pár rossz beidegződése."

Frissen feltöltött Templomi etikett oldalunk ebben igyekszik segíteni.