Események

Tájékoztató

2020. március 19.

Kedves Testvérek!

Bizonyára a legtöbben hallották, hogy milyen helyzetben vagyunk. A fővárostól való távolság talán kicsit nyugalmat ad nekünk, de így is eljutnak hozzánk a hírek. Nagyon fontos – és talán jó alkalom erre a mostani helyzet – hogy megerősítsük a hitünket Isten jóságában és abban, hogy Ő csak szeretni tud minket.

Az Ő közelsége még a nehézségek idején is olyan vigasz forrás lehet számunkra, amely megerősít és megvigasztal minket. Istentől sohasem jön semmi rossz, Ő most is velünk szenved és velünk járja életünk keresztútjait. Mindannyiunkhoz közel van, még akkor is, ha nem mehetünk templomba, vagy ha csak egyszerűen a félelem és az aggódás tölti el a szívünket.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia határozata alapján, vasárnaptól nincs nyilvános szentmise, csak egyéni templomlátogatásra van mód.

Plébániáinkon:

  • Szigetmonostoron pénteken 17 órakor lesz keresztút, ott ez lesz az utolsó liturgikus alkalom
  • Tahitótfaluban pedig a pénteki 18 órai szentmise és keresztút.

Tehát szombattól nem lesz nyilvános liturgia, és kérném is a kedves testvéreket, hogy a vasárnapi szentmisék ideje alatt ne jöjjenek a templomba, mert zárva lesz, és ugyanígy hétköznapokon is. Viszont napközben igyekszünk nyitva tartani a templomokat, hogy be lehessen térni imádkozni és ne érezzük elszakítva magunkat Isten házától. VISZONT IDŐSEBB TESTVÉREIMET MEGKÉREM, HOGY INKÁBB MARADJANAK OTTHON, SAJÁT EGÉSZSÉGÜK ÉRDEKÉBEN.

Figyeljünk oda egymásra és szeretteinkre, különös tekintettel az idősebb generációkra.

Tekintettel a bezártságra, igyekszem minden nap egy két megerősítő gondolatot közzé tenni, kérem, hogy továbbítsuk idősebb testvéreinknek is.

Imádsággal és nagy-nagy szeretettel:
Zoli atya

„Minden irgalmasság Istene! Add meg nekünk, hogy erőt tudjunk meríteni rajtunk nyugvó, szeretettel teli tekintetedből! Te mindannyuinkra végtelen szeretettel és gyengédséggel tekintesz. Köszönjük, hogy ebben a nehéz helyzetben még inkább megtapasztalhatjuk gyógyító közelségedet.”