Hirdetések

Hirdetések – Ádvent 2. vasárnapja

2017. december 10.
 1. Lengyel Rita kiállítását még ma, a mise után lehet megtekinteni. Du. már nem lesz nyitva!
 2. Mindenkit szeretettel várunk a rorátékra és utána agapéra a hittanterembe. A gyerekeket utána átkísérjük az iskolába. A vasárnapi misék előtt félórával gyóntatás lesz. Szombaton 10 órától Dunabogdányban is ádventi gyóntatás lesz.
 3. Plébániánk holnap tartja egész napos szentségimádási napját. Az Oltáriszentséget reggel 8 előtt 5 perccel helyezzük ki imádásra és este 6-ig lesz kint. Az utolsó félórában közös imádság lesz, 6-kor szentmise. Kérjük, iratkozzanak fel a sekrestyében akár egyénileg, akár közösségként!
 4. A héten szerdán du. 5 órakor fatimai rózsafüzér-ájtatosság lesz a templomban.
 5. A Főegyházmegye idén is megajándékoz minket egy karácsonyi képpel, vigyünk belőle bátran, osztogassuk a családban, ismerősök, szomszédok között!
 6. Akinek van otthon betleheme, küldje el a fényképét Attila atyának! Karácsonyra honlapunkon egy kis galériát készítenénk a képekből.
 7. Miseszándékok:
Vasárnapdec. 10.a Polgár és Gallik család ✝ tagjai
Kedddec. 12.
Péntekdec. 15.a Bötkös és Ferencz családok ✝ tagjai
Szombatdec. 16.✝ Osswald Ferenc és felesége, ✝ Rácz Julianna
Vasárnapdec. 17.✝ Gratzl Dezsőné Edit és a család többi ✝ tagjai

Hirdetések – Ádvent 1. vasárnapja

2017. december 3.
 1. Elkezdődött az Ádventi hét. Lengyel Rita képzőművész kiállítása megtekinthető hétvégén 9–12 óráig és du. 3–6 óráig, hétköznaponként du. 3–6 óráig.
 2. Karitásznaptár kapható a sekrestyében 150 Ft-ért.
 3. Ádventben a vasárnapi misék előtt már félórával gyóntatás van. Kedden és pénteken 7 órára rorátéra hívunk mindenkit! (Este nem lesz szentmise.) Utána a hittanteremben agapé lesz.
 4. Pénteken lesz Szeplőtelen fogantatás ünnepe. Ezen a napon különösen is várunk mindenkit szentmisére! (Ez a nap a főünnep miatt nem bűnbánati nap.)
 5. Jövő vasárnap templomunkba látogat a Mikulás!
 6. December 11-én lesz plébániánk szentségimádási napja. Kérjük, aki (egyénileg vagy közösségként) napközben tud egy félóra szentségőrzést vállalni, iratkozzon fel a sekrestyében!
 7. Már előre felhívjuk a kedves Testvérek figyelmét, hogy ádvent 4. vasárnapja és karácsony ünnepe egymás utáni napon van és mindkét napon súlyos bűn terhe alatt kötelező a szentmiselátogatás! Ne ünnepeljük karácsonyt friss misemulasztással, se pont karácsonykor ne hanyagoljuk el a miselátogatást!
 8. Miseszándékok:
Vasárnapdec. 3.pro populo
Kedddec. 5.
Péntekdec. 8.✝ Bednár Pál
Szombatdec. 9.a Mócsai család ✝ tagjai
Vasárnapdec. 10.

Hirdetések – Krisztus Király vasárnapja

2017. november 26.
 1. Köszönjük a kedves Testvéreknek a múlt vasárnapi gyűjtésen az egyházmegyei karitász javára és mise végén az Erzsébet-kenyérért a helyi karitász javára adott adományokat! Isten fizessen meg minden adakozónak! Köszönjük a hétvégi tartós élelmiszer-gyűjtésben részt vevők szolgálatát és a kedves Testvérek adományait is!
 2. Egészségügyi okokra hivatkozva lemondott Kardos József próbaidős kántor. Utódját keressük, akinek ötlete van, kérjük, jelezze a plébánián!
 3. Pénteken elsőpéntek lesz. Napközben meglátogatjuk a betegeket a szentségekkel. Du. ¼6-tól szentségimádás lesz templomunkban, az esti misét a betegekért ajánljuk fel. A mise után az Oltáregyesület tart gyűlést a hittanteremben.
 4. Szombaton du. 4-kor kiállításmegnyitóval kezdődik az ádventi hét. ¾5-kor gyertyagyújtás a templomkertben a betlehem mellett az ádventi koszorún. 5 órakor Szotyori Nagy Gábor orgonaművész és Molnár Enikő hegedűművész koncertje lesz templomunkban. Szórólapok a templom végében találhatók. Mindenkit szeretettel várunk!
 5. Jövő vasárnap ádvent 1. vasárnapja lesz.
 6. A sekrestyében karitásznaptár kapható 150 Ft-ért.
 7. Miseszándékok:
Vasárnapnov. 26.✝ Veimál Gyula és felesége, ✝ Kecskés Magdolna
Keddnov. 28.
Péntekdec. 1.a betegekért
Szombatdec. 2.✝ Fehér István és felesége ✝ Németh Mária
Vasárnapdec. 3.a plébánia híveiért

Hirdetések – Évközi 33. vasárnap

2017. november 19.
 1. A mai perselygyűjtés a karitász céljait szolgálja. A mise végén megáldjuk és a karitász munkatársai kiosztják Szt. Erzsébet kenyerét. Az ezért adott adományok plébániánk rászorulóit segítik.
 2. Pénteken este nem lesz szentmise.
 3. Jövő szombaton a Nemzeti Eukharisztikus Kongresszus szervezői által meghirdetett, az országban számos helyen egy időben megtartott szentségimádás lesz. Templomunkban is várunk mindenkit 17 órára! Aki tud jönni, legyen szíves, regisztráljon az iec2020.hu címen! Kérjük, akik csak a misére jönnek, ha épp a szentségi áldásra érkeznek, a bejáratnál térdeljenek le és így várják meg, amíg eltesszük az Oltáriszentséget!
 4. Aki idén még nem fizetett egyházi hozzájárulást, kérjük, tegye meg a sekrestyében nyugta ellenében, átutalással vagy csekken!
 5. Miseszándékok:
Vasárnapnov. 19.✝ Hajdamár Péterné Karácsondi Angéla és ✝ Hajdamár Péter
Keddnov. 21.
Pénteknov. 24.nincs mise!
Szombatnov. 25.✝ Tóth János és felesége, Rácz Erzsébet
Vasárnapnov. 26.✝ Veimál Gyula és felesége, ✝ Kecskés Magdolna

Hirdetések – Évközi 32. vasárnap

2017. november 12.
 1. Holnap, 13-án du. 5 órakor fatimai rózsafüzér ájtatosság lesz a templomban.
 2. Szombaton 9-től folytatódik a ligetesítés a tahi Duna-parton. Képviselje plébániánkat minél több hívő!
 3. Jövő vasárnap lenne Árpádházi Szt. Erzsébet ünnepe. A perselygyűjtés a karitász céljait szolgálja, a mise végén Szt. Erzsébet kenyerét osztjuk. Az ezért adott adományokat a helyi karitász használja fel szolgálatában.
 4. Miseszándékok:
Vasárnapnov. 12.a Zsigmond család ✝ tagjai és ✝ Bokor Lajos
Keddnov. 14.
Pénteknov. 17.a Fejes és Pukancsik család ✝ tagjai
Szombatnov. 18.✝ Üller Andrásné Mócsai Borbála
Vasárnapnov. 19.✝ Hajdamár Péterné Karácsondi Angéla és ✝ Hajdamár Péter