Hirdetések

Hirdetések – Évközi 10. vasárnap

2018. június 10.
 1. Ma délután 5 órakor lesz a Szív Lelkiségi Központ kápolnájában a búcsúi (Jézus Szíve) ünnepi mise. Lobmayer Imre SP atya mondja, mindenkit szeretettel várnak és utána az agapéra is!
 2. Mindenkinek figyelmébe ajánljuk honlapunkat, amely az elmúlt évek alatt apránként jelentősen kibővült és megújult! A statikus részben sok hasznos információt találhatnak, emellett minden eseményről van napra kész információ és hétről hétre feltesszük a hirdetéseket is. Köszönjük Ecker Gábor hűséges munkáját!
 3. Aki a nyáron ünnepli házassági évfordulóját, ünnepelje szentmisében! Írassunk misét más családi ünnepek alkalmából is a családtagokért!
 4. Miseszándékok:
Vasárnapjún. 10.✝ Karnevál János (2. évf.)
Keddjún. 12.
Péntekjún. 15.
Szombatjún. 16.
Vasárnapjún. 17.

Hirdetések – Úrnapja, az Oltáriszentség ünnepe

2018. június 3.
 1. Köszönjük az úrnapi sátrak díszítőinek munkáját és mindenki szolgálatát, aki széppé tette ünnepünket!
 2. A hittantáborba még lehet jelentkezni a sekrestyében és a honlapon található jelentkezési lapon. Információ honlapunkon olvasható.
 3. Pénteken Jézus Szíve ünnepe lesz. Az esti, ünnepi mise előtt Jézus Szíve litániát tartunk. A Szív Lelkiségi Központ kápolnája vasárnap tartja búcsúját, amelyre mindenkit szeretettel várnak! Az ünnepi misét du. 5 órakor Lobmayer Imre atya tartja.
 4. Szombaton 9–12 óra között ruhaosztás lesz a plébánia alagsori helyiségében.
 5. Szombaton lesz Esztergomban a diakónus- és papszentelés. Imádkozzunk a szentelendőkért!
 6. Miseszándékok:
Vasárnapjún. 3.pro populo
Keddjún. 5.
Péntekjún. 8.
Szombatjún. 9.
Vasárnapjún. 10.✝ Karnevál János

Hirdetések – Szentháromság vasárnapja

2018. május 27.
 1. Ma van Szigetmonostor búcsúnapja. Az ünnepi szentmisét dr. Csépányi Gábor spirituális atya tartja. Aki részt vesz és szentáldozáshoz járul, teljes búcsút nyerhet. A mise végén megáldjuk az új tornyot. Mindenkit szeretettel várnak!
 2. 30-án, a héten szerdán Szent István ereklyéinek átvitele emléknap lesz. Mivel templomunk védőszentje Szent István, ezen a napon este 6-kor szentmisét tartunk Szent István ereklyéje jelenlétében. A mise végén lehetőség lesz az ereklye tiszteletére.
 3. Az utolsó májusi litániát csütörtökön végezzük este ½6-tól.
 4. A héten elsőpéntek lesz. Délelőtt meglátogatjuk a betegeket a szentségekkel, este ¼6-tól szentségimádás. A misét a betegekért ajánljuk fel. Utána az oltáregyesület gyűlése lesz a hittanteremben.
 5. Szombaton a mise után szentségimádást tartunk a NEK-re készülve a Világméretű szentségimádás program keretében. Kérjük, akik a misére jönnek, legalább negyedórát vállaljanak az egyórás szentségimádásból! Mindenki mást is szeretettel várunk!
 6. Jövő vasárnap lesz Úrnapja. Szombat du. zöldágakat gyűjtünk a sátrakhoz. ½5-kor találkozó a templomnál. Aki felajánlana virágot, szombat este hozza a sekrestyéhez! Az oltárok díszítését vasárnap hajnali 5-től kezdjük, kérjük, jelentkezzen, aki részt venne benne! A mise kivételesen ½9-kor kezdődik!
 7. Még februárban meghalt Sas József. Temetése korábban elhunyt feleségével együtt pénteken 1500-kor lesz.
 8. Még lehet jelentkezni a surányi hittantáborra. Jelentkezési lap és információk a sekrestyében és honlapunkon.
 9. Akit érdekelne a nyáron egy hajókirándulás szárnyashajóval Kalocsára, jelentkezzen a sekrestyében! A program díja borsos, kb. 12 000 Ft.
 10. Köszönjük Nyikonyuk Ferencnek, hogy kitisztította és megjavította a templom porszívóját!
 11. Akinek a nyáron lesz a házassági évfordulója, írasson szentmisét!
 12. Miseszándékok:
Vasárnapmáj. 27.✝ Rácz Lajos és felesége, ✝ Bencsik Ilona
Keddmáj. 29.
Szerdamáj. 30.Szent István tiszteletére és a plébánia híveiért
Péntekjún. 1.plébániánk betegeiért
Szombatjún. 2.
Vasárnapjún. 3.pro populo

Hirdetések – Pünkösdvasárnap

2018. május 20.
 1. Holnap lesz az egyházmegyei majális a máriaremetei templomkertben Karizmák Ünnepe címmel. Részletek a kihelyezett plakáton olvashatók.
 2. Két hét múlva, szombaton ismét világméretű szentségimádást szervez a NEK szervezőirodája. Mi az esti mise után, ½8-tól kapcsolódunk be az egy órás szentségimádással. Kérjük, hogy legalább negyedórára látogassanak el a templomba!
 3. Májusban mindenkit várunk esténként ½6-ra a templomba a lorettói litániát imádkozni.
 4. Kérjük, hogy ajánlásokat iskolai beíratáshoz a szülők kérjenek! Felhívjuk a figyelmüket, hogy az ajánlásba azt lehet beírni, amit a gyermekről, családról tudunk. Hasonlóképpen a keresztlevelet is az kérje, akinek szüksége van rá!
 5. Már lehet jelentkezni a surányi hittantáborba, amely július 8–14. között lesz. Jelentkezési lap elérhető honlapunkon és papír alapon a sekrestyében.
 6. Aki ezen a nyáron ünnepli házassági évfordulóját, írasson szentmisét! A családi ünnepeket tartsuk mise keretében!
 7. A szentmise után mindenkit várunk egy kávéra vagy teára!
 8. Miseszándékok:
Vasárnapmáj. 20.
Keddmáj. 22.
Péntekmáj. 25.
Szombatmáj. 26.
Vasárnapmáj. 27.

Hirdetések – Urunk mennybemenetele, húsvét 7. vasárnapja

2018. május 13.
 1. Ma este 6-tól fatimai ájtatosság lesz a templomban. Ennek keretében végezzük a májusi litániát. Egész májusban minden nap hívjuk a kedves Testvéreket a litániára hétköznap ½6-ra, szombaton 6-ra!
 2. Csütörtökön 6 órától a litánia után karizmatikus szentségimádás lesz templomunkban.
 3. Kérjük, használt ruhát Fejesné Fekete Ágnessel egyeztetve hozzanak, titokban senki ne rakjon le a plébánia környékén ruhát! A karitász nem képes kezelni akármilyen mennyiségű és minőségű ruhát!
 4. Aki nyáron ünnepli házassági évfordulóját, ünnepelje szentmisében! Írassunk misét más családi ünnepekre is!
 5. Kérjük, teszteljék hívásokkal a plébánia VoIP számát: (21)233-3735, hogy mielőbb kiderüljön, használható-e a vezetékes telefon kiváltására! (Természetesen a megszokott szám megmaradna!)
 6. Miseszándékok:
Vasárnapmáj. 13.
Keddmáj. 15.
Péntekmáj. 18.
Szombatmáj. 19.
Vasárnapmáj. 20.