Üdvözöljük a surányi kápolna honlapján!

Surány Tahitótfalu fíliája, a plébániával kapcsolatos oldalak a tahitótfalui plébánia honlapján találhatóak.

Surányi hittantábor

2018. május 27.

Örömmel hirdetjük, hogy idén is megrendezzük a hagyományos surányi hittantábort 2018. július 8-tól 14-ig (vasárnaptól szombatig).

Képességeink, erősségeink megfelelnek egy-egy testrésznek, és az Egyházban mindenkire szükség van – ahogy a testnek is minden tagja fontos. A táborban minden nap más-más testrészre, más-más képességekre lesz szüksége a gyerekek által alkotott családoknak (láb, szem, kéz, ...).

Ismét lesznek gyerekeknek szóló lelki programok, valamint elmegyünk kirándulni, biciklizni, várost nézni és strandolni, de marad idő játékra Surányban is.

Jelentkezni itt, az interneten, az online jelentkezési lapon, illetve Attila atyánál a papíralapú jelentkezési lapokon lehet.

A tábor előtti szülői értekezletet, ahol minden fontos tudnivalót elmondunk, június 29-én (pénteken) 19:00-kor tartjuk a szigetmonostori plébánián.

Mindenkit sok szeretettel várunk!

A tömegtájékoztatás világnapja

2018. május 6.

Életünket elárasztják az álhírek, a rosszindulatú, vagy éppen humorosnak szánt átverések. Különösen könnyen történik ez a közösségi médiában és az internet bizonyos részein. Ferenc pápa üzenetében a tömegtájékoztatás 51. világnapján elsősorban nem az újságírókhoz, hanem hozzánk, a hírek fogyasztóihoz szól, hogy fenntartással, óvatosan és keresztény bölcsességgel olvassuk a ránk ömlő híreket. Imádkozzunk, hogy a tájékoztatással hivatásszerűen foglalkozók: az újságírók és politikusok mértéktartással és jóindulattal használják a tömegtájékoztatási eszközöket (média) és ne tudjanak senkit megtéveszteni!

Magyar vértanút ünnepeltünk

2018. május 5.

Az írás megjelent a Tahitótfalui Községi Tájékoztató májusi számában.

Május 1-jén sajnos sokan nem tudtunk részt venni az egyházközségből a Szigeti Majálison, mert Szombathelyen voltunk Brenner János boldoggá avatásán. A helyszín a „felszabadulás” 1970-ben átadott emlékműve környéke volt. Az emlékművön a rendszerváltásig ott díszelgett a vörös csillag és nagy tömegek ünnepelték a szocialista munka ünnepét. Most mi, közel húszezren töltöttük be a dombot.

Hirdetések – Húsvét 4. vasárnapja

2018. április 21.
  1. Miseszándékok:
Szombatápr. 28.✝ Szentannai Józsefné Ilona (ob.)
Szombatmáj. 5.✝ Jancsár Katalin és ✝ Jancsár Mária