Betegek kenete

Haldoklóhoz akár éjjel is bármikor megyünk!

Az általános állapotú időseket és a templomba járni nem tudó betegeket elsőpéntekenként meglátogatjuk és igény szerint gyóntatjuk, áldoztatjuk őket, kiszolgáltatjuk nekik a betegek kenetét. Erre jelentkezni a plébánián, akár telefonon is lehet. Sok idős a régi beidegződések miatt vagy csak mert „nem akarjuk fárasztani az atyát”, idegenkednek a látogatástól. Kérjük, győzzék meg a beteget, hogy a pap szívesen megy hozzá, sőt, ez az egyik legfontosabb feladata! Senki ne haljon meg a szentségek nélkül!

A találkozáskor, ha lehetőség van rá, a betegágy mellett készítsünk elő egy asztalt, vagy széket, terítsük le fehér terítővel, tegyünk rá feszületet és gyertyát, esetleg készítsünk elő egy pohár vizet (ha nehezen nyelné le a beteg a szentostyát). Ne feledjük, hogy csak a gyónás titkos, a szertartás többi részén imádkozzon az egész család a beteggel és a pappal együtt!

Február 12-hez közeli vasárnap a templomban is kiszolgáltatjuk a betegek kenetét mindazoknak, akik idős koruk, krónikus/súlyos betegségük miatt kérik. Kérjük, figyeljék a plébániai naptárat és a templomi hirdetéseket!