Elsőáldozás

Ha gyermekéről van szó és még nem járt hittanra, mielőbb írassa be! Az első osztálytól kezdve hittanos gyerekek számára 3.-ban van az elsőáldozás, de később is lehet jelentkezni. (Ha úgy gondolja, hogy kamasz gyermeke nagyon kilógna a 3.-osok közül, természetesen lehet külön, nem ünnepélyes keretek között is elsőáldozó). A vallásgyakorlás nagyon fontos, az kérje az elsőáldozást, aki úgy tervezi, hogy gyermeke másodszor, harmadszor, stb. is fog áldozni! A gyermek lelki fejlődése érdekében alapvető a szülők példamutatása, a gyermek pusztán a hitoktatástól nem lesz vallásos!

Ha felnőttként szeretne elsőáldozáshoz járulni, kérjük, jelentkezzen a katekumenátusba! Ugyanazon hitoktatásban kell részesülnie, mint a keresztelendőknek, emellett természetesen kezdjen el imádkozni, templomba járni és Szentírást olvasni! Elsőáldozása előtt szentgyónáshoz is fog járulni, erre szintén megkapja a szükséges felkészítést.

Mindenkit buzdítunk, hogy ha nincs súlyos bűne, minden szentmisén, akár naponta áldozzon! Akinek súlyos bűne van, gyónjon!